Väggord...

och väldigt långt ifrån sytt får det bli idag. Men jag känner mig så nöjd med den inredning som jag pysslat med idag så jag bara måste visa upp det här i bloggen. Det är bara barnens hörna jag funderar ikring om det blev för mycket. Jag satte dit den översta texten sist och kanske, kanske skulle jag ha hoppat över den helt. Men det är ju inte svårare än att pilla bort den och kanske placera någon helt annanstans istället. Nå ibland säger en bild mer än ord, och denna gång får ni ju orden med på köpet:


Jag brukar gilla precision, men den här gången har jag satt upp precis all text på fri hand. Och jag är nöjd, nästan löjligt nöjd *skratt*. Gillar kombon av skrivstil och det mer grafiskt stilrena. Ja och här ser ni alltså samtliga tre söner som 1-åringar och minstingen har hemsydd outfit rakt igenom.

Sedan fick makens och min "lovecorner" sig en liten omgång med text också och där är jag rakt igenom nöjd! Blev ganska precis så som jag hade tänkt mig i förväg. Nu är jag bara sugen på att införskaffa en bra silverpenna och skriva på vårat "bröllopsalbum" så som man gjort med makens album från Svensexan. En idé föder en annan *ler* men så länge det blir snyggare så är det ju ingen nackdel.


Jag och maken 20070630. Kände mig vacker som en dag och som synes hade vi bara ögon för varandra ;-) Fotograf Per-Arne Rynning i Katrineholm lyckades i alla fall locka fram våra känslor i bilden. Jag älskar att titta på den här bilden för jag minns verkligen tillbaka till glädjen som den utstrålar.


Glasen på översta hyllan hänger med från inköpet av förlovningsringarna. De har nu 14 dryga år på nacken. Kärlek...


Så här ser "kärlekshörnet" ut i sin helhet. Det man inte ser på bilden är ett bord och tre fotöljer som man kan sitta och läsa i. En liten hörna att må gott i helt enkelt. Ett hörn av värme & kärlek som jag hoppas skall finnas med oss genom hela livet. I nöd och lust...

Makens försenade hjärtepresent...

fick han ta emot idag istället. Sjukdom har liksom satt stopp för orken ganska rejält. I lördags vaknade jag med huvudvärk och feber hemma hos mamma & pappa. Då mellankillen också hade feber...igen så fick maken skjutsa hem oss två. Sedan har jag legat mer eller mindre utslagen och rösten har varit så gott som helt borta. Idag är första dagen jag orkat vara uppe hela dagen, men tempot har varit mkt lugnt. Jag hostar och låter fortfarande riktigt illa. Nåväl, orkenräckte i alla fall till att ta itu med den påbörjade t-shirten till maken. Okomplicerad sömnad som visade sig bli lite mer komplicerad än nödvändigt, med en hel del sprättande/klippande som följd.


Tyg: gråsvartrandig Hilco Campechano trikå, toppenkvalitet, grå muddväv från gömmorna.

Det första som strulade var trippelsömmen som jag ville få till o ärmskärningarna. Fick repa upp tre gånger totalt på de båda ärmarna. Tur att det går förhållandevis fort att repa så länge det inte är megamassor med hoppstygn (det var bara ett fåtal, men jag var inte sugen på att försöka få till det snyggt med nål och tråd). I övrigt jobbade CoverPron på finfint med resterande trippelsömmar. Problemen kom framför allt när det var dags att fixa till halsringningen. Jag hade nämligen klippt till en v-ringning och tänkte således få till en snygg sådan. Men jag lyckades verkligen inte. Så det slutade med att sprätt OCH sax åkte fram och hela muddkanten klipptes bort (hade t o m stickat ned mudden med förstärkt raksöm och orkade bara sprätta några cm). Sedan sydde jag ihop en muddkant till halsringningen på vanligt vis och stickade ned med raksöm med 4 mm stygnlängd. Som synes ger det en rundad v-ringning, inte helt som jag önskade, men i alla fall någorlunda. Vågigheten hoppas jag rättar till sig efter tvätt.

Med andra ord: jag behöver träna massor på att få till en snygg v-ringning, framför allt med muddkant. Vid bandkantning är det inga problem att få till det snyggt tycker jag. Nåväl, jag vet vad jag skall leta mer info om framöver för jag vill också kunna sy snygga v-ringningar ;-)

Till det bättre?!

Skrev ju i föregående inlägg att jag inte kände mig särskilt nöjd med t-shirten i stl 104 eftersom halsringningen blev aldeles för vid. Igår tog jag itu med att slutföra det projektet då jag hade kommit på en liten idé som jag vill testa (och behöva några minuters andrum). Istället för att sprätta eller klippa bort bandkantningen så behöll jag den och sydde på en mudd också. Jag tyckte resultatet blev rätt häftigt, men är inte helt nöjd då det drar sig lite granna. Så här blev det i alla fall:


Remake av Blixtentischan i stl 104. Bättre, men inte helt nöjd. Mudd JNYdesign, därav den schyssta matchningen.


Försökte sy i den tidigare covertvillingsömmen, lite vingligt blev det, men det får helt enkelt duga.